Mistä yrityslaina toiminimelle?

0
1351
Yrityslainat toiminimiyrittäjille

Mikä on toiminimi? Toiminimi tarkoittaa nimeä, jota yhtiö, yhdistys, säätiö, yksityinen elinkeinoharjoittaja ta jokin muu elinkeinoharjoittaja käyttää toiminnassaan. Toiminimi on yritysmuodoista se kaikkein kevein ja helpoin vaihtoehto. Se on paras vaihtoehto pienyrittäjälle sekä päivätyön rinnalla tehtävää sivutoimista yritystä varten, paremmin voitaisiin sanoa, että lisätienestejä varten.

Yrityslaina toiminimelleToiminimi on ylivoimaisesti käytetyin yritysmuoto, kun puhutan perustettujen yritysten lukumäärästä. Vuonna 2014 toiminimiä perustettiin hieman yli 20 000 kappaletta. Osakeyhtiöiden määrä oli reilut 12 000 kappaletta. Kommandiittiyhtiöiden määrä oli vaatimaton hieman yli 700, avoimia yhtiöitä perustettiin noin 600 kappaletta ja osuuskuntia noin 250 kappaletta.

Kuka sitten voi perustaa toiminimen? Toimininen voi perustaa Euroopan talousalueella asuva henkilö. Tässä yhtiömuodossa jopa alle 18-vuotias henkilö voi toimia liikkeen- tai ammatinharjoittajana huoltajan tai edunvalvojan luvalla.

Toiminimi on liiketoimintamuoto jota voidaan harjoittaa yksityisenä elinkeinoharjoittajana myös yhdessä puolison kanssa. Toiminimi tullaan kuitenkin perustamaan aina vain toisen osapuolen nimiin, vaikka pari perustaisikin toiminimen yhdessä.

Mitä toiminimen perustaminen maksaa? Kun ollaan perustamassa toiminimeä niin ennen ilmoittamista kaupparekisteriin tulee asiasta toimittaa käsittelymaksu Patentti- ja rekisterihallituksen pankkitilille.

Toiminimen perustaminen maksaa 110 euroa (tämä on toiminimen perustamisen hinta vuonna 2016), ja kuitti maksusta tulee aina laittaa laittaa ilmoituksen liitteeksi, eli toiminimen perustamismaksu tulee tosiaankin aina suorittaa jo ennen ilmoitusta. Toiminimen kustannukset ovat kuitenkin usein käytännössä paljon suuremmat. Usein toiminimen kanssa tullaan turvautumaan tilitoimistoon kirjanpitoasioissa. Toiminimelle tulee myös kustannuksia vakuutuksista.

 

Lainan hakeminen toiminimelle

Lainan hakeminen toiminimelleMistä ja miten lainaa toiminimelle. Kaikki toiminimiyrittäjät ottavat lainan aina yksityishenkilönä. Tällaisen lainan hakijan ehdot vaihtelevat arvatenkin eri lähteissä. Hakija pitää olla aina täysivaltainen ja vähintään 18-vuotias (joissain paikoissa 21 vuotias). Kun puhutaan netissä lainan hakemisesta niin on oltava myös sähköpostiosoite. Pysyvä asuinpaikka Suomessa. Hakijalta tullaan vaatimaan myös säännölliset tulot ja ei maksuhäiriöitä. Hakija ei voi olla myöskään hallituksen jäsenenä yrityksessä, jolle on rekisteröity maksuhäiriöitä.

Otetaampa hieman esimerkkejä lainoista toiminimelle. Yksi vaihtoehto on FIN Yrtysrahoitus joka myöntää yritykselle 2 000 – 5 000 euroa lainaa joustavalla 6 – 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Heidän kauttaa lainan hakeminen onnistuu verkkohakemuksella, sillä he eivä edellytä tilinpäätöksen tai muiden liitteiden toimittamista.

Heidän kauttaan lainaa voivat hakea kaikenkokoiset yritykset, myös toiminimet. He eivät edellytä pitkää toimintahistoriaa, mutta kun heiltä haetaan lainaa toiminimelle niin lainan takaajana tulee olla vähintään yksi vastuuhenkilö, se voi olla yksityishenkilö jolla ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä.

Lainahakemus siirtyy käsittelyyn heillä heti kun vastuuhenkilöt ja takaajat ovat hyväksyneet sopimusehdot sekä lähettäneet allekirjoituksin varustetun lainahakemuksen ja siihen liittyvät takaussitoumukset. Käsittely on todella nopeaa, yleensä lainapäätös saadaa saman päivän aikana. Tällainen palvelu sopii toiminimille joilla on jonkinlaisia haasteita esim. erilaisten taloudellisten muutosten parissa.

Kun takaaja on valmiina, niin mitä muita ehtoja heillä on? Ensinnäkin, yrityksen on oltava rekisteröity kaupparekisteriin. Yrityksellä ei myöskään saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä tai maksuviiveitä. He myös tarkistavat, että yritys on toiminnassaan aktiivinen. Joissain poikkeuksellisissa tapauksissa he voivat pyytää kopioita viimeisen 6 kuukauden ALV ilmoituksista verottajalle tai muita asiakirjoja. Nämä ovat tapauskohtaisia ja niistä tullaan hakijalle ilmoittamaan aina hakuprosessin aikana.

Mitkä sitten ovat takaajan vaatimukset. Takaajalla ei saa olla maksuhäiriöitä. Takaajan on aina ilmoitettava lainaa haettassa aina häntä koskevat tiedot. Nämä tiedot ova tulot, lainat, asumismuoto, jne. Millainen on tällaisen lainan hinta sitten kyseisellä yrityksellä? Vuotuinen korko (Kiinteä koko lainan ajan). Tämä ei todellakaan ole todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko tulee selviämään laina-ajan ja summan selvittyä. Lainan järjestelypalkkio. Tilinhoitomaksua he perivät 15 €/kk. Tämä on yksi nettilaina vaihtoehdoista. Kuten voimme huomata niin tällaisen laina hinta on todella korkea. Tämä ei tietenkään ole ainoa hinta ja esimerkki.

Yleisin vaihtoehto toiminimen perustamiselle on varmasti pankki. Kun ollaan miettimässä lainan hakemista toiminimelle niin kannattaa huomioon ottaa myös pankit. Laina toiminimelle onnistuu jokaisen suomalaisen pankin kautta. Kun edessä on lainan hakeminen niin kannattaa aina ensin ottaa yhteyttä pankkiin ja keskustella puhelimitse mitä sinun toiminimesi tarvitsee ja mitä liitteitä tulet siihen tarvitsemaan. Yksi vaihtoehto pankista voi esimerkiksi olla luotollinen yritystili.

Tällä tavalla turvaat toiminimesi käyttöpääoman riittävyyden kausiluontoisissa rahoituksissa. Tällaisen tilin avulla voit kytkeä yhteen kaikki yrityksen maksupalvelut. Kun yritys saa tilille suorituksia niin kaikki suoritukset pienentävät käytössä oleva luottosaldoa. Tililtä voidaan nostaa luottoa aina sovittuun enimmäismäärään asti.

Tämä luotto tulee olemaan aina yrityksesi käytössä. Korkoa peritään vain luoton käytetystä määrästä. Pankin vaihtoehdot ovat yleensä aina huomattavasti netistä haettavia lainoja edullisempia. Vaihtoehtojen määrä on myös huomattavasti laajempi. Kun menet pankkiin neuvottelemaan lainaa toiminimellesi niin siellä sinua odottavat pankin asiantuntijat.

He tulevat auttamaan kaikissa toiminimeen liittyvissä asioissa. Tämä etu kannattaa aina käyttää koska heillä on vuosien kokemus toiminimien ja muiden yritysmuotojen rahoittamisessa. Pankista haettu laina on kätevä myös koska voit samalla hoitaa kaikki yrityksesi raha-asia kuntoon asiantuntevan palvelun avulla.

 

Starttiraha

Hae starttirahaaMikä on starttiraha? Starttiraha on aloittelevan yrittäjän tuki. Starttirahalla on tarkoitettu edistämään uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Tämä raha on tarkoitettu turvaamaan yrittäjän toimeentuloa siltä ajalta jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta voi kestää. Starttirahan maksimi keso on kuitenkin 18 kuukautta.

Kuka voi saada starttirahaa? Voit saada starttirahaa jos olet työtön työnhakija, mutta myös jos et ole työtön ja siirryt kokoaikaiseksi yrittäjäksi esim. palkkatyöstä, opiskelusta tai vaikka kotityöstä. Te-toimisto ei myönnä starttirahaa ennen kuin se on selvittänyt, että yrittäjyys on hakijan paras vaihtoehto työllistyä. Miten starttirahaa haetaan? Jos olet harkitsemassa toiminimen perustamista niin ole yhteydessä TE-toimistoon hyvissä ajoin ennen yritystoiminnan aloittamista.

 

Mikä on sinun toiminimelle paras vaihtoehto?

Aina kun mietitään yritystoiminnan aloittamista niin kannattaa käydä kaikki rahoitukseen liittyvät vaihtoehdot läpi. Toiminimen perustaminen ei ole poikkeus. Vaikka toiminimen perustaminen on todella halpaa niin usein rahoitusta voidaan tarvita muihin aloitukseen liittyviin kustannuksiin.

Kustannusten suuruuteen vaikuttaa toiminimen toimiala. Voit tarvita varastoon tuotteita jos kyseessä on esimerkiksi myyntitoiminta tai vastaava. Voi olla, että sinun pitää ostaa koneita tai laitteita yritystoimintaasi varten. Yritystoimintaa perustaessa kannattaa miettiä tarkasi mitä kustannuksia sinulle tulee kun aloitat yritystoimintaa. Voit tulla huomaamaan, että kuluja tulee yllättävän nopeasti ja paljon. Ota huomioon kaikki kustannukset, älä aliarvioi tai jätä mitään huomiotta.

 

Mistä otettava huomioon kun toiminimelle haetaan lainaa?

Tässä kohtaa jälleen pankki on todella varteenotettava vaihtoehto. Tämä johtuu niiden tarjonnan laajuudesta ja palvelusta. Pankki tarjoaa hyvän tukiverkon toiminimelle. Kun keskität toiminimesi asiat yhteen pankkiin niin tulet saamaan alennuksia ja bonuksia useista pankin palveluista.

Pankkien puhelinpalvelut ovat todella omaa luokkaansa. Asiantuntevat lainaneuvojat tulevat myös auttamaa toiminimen lainan hakemisessa. He laskevat kaikki sinulle valmiiksi, joten sinulle jää aikaa ja energiaa muiden asioiden hoitamiseen. Pankin huonoimpana puolena voisi sanoa, että niistä lainan saaminen toiminimelle on kohtalaisen tiukassa. Kun he myöntävät lainan niin vakuuksien on oltava todella hyvässä kunnossa. He tulevat vaatimaan myös toiminimen perustajalta henkilökohtaisia takauksia.

Pankki on kaikista suosituin ja käytetyin vaihtoehto palveluidensa takia

Tästä huolimatta pankki on yhä se suosituin ja yleisimmin käytetty vaihtoehto juuri kaikkien palveluiden ansiosta. Pankkeja on myös todella paljon ja voit kilpailuttaa lainasi koron jokaisessa pankissa ja neuvotella ehdoista yksityiskohtaisesti. Kun mietit lainan kustannuksia niin ainoa millä on merkitystä on lainan todellinen vuosikorko.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki kustannukset, kuten tilinhoito maksut ja muut. Korkoon lasketaan viitekorko sekä pankin tarjoama marginaali. Marginaali voi vaihdella pankeittain ja se tullaan aina neuvottelemaan asiakaskohtaisesti. Tutki siis ensin pankkien verkkosivuja, ota yhteyttä konttoriin ja varaa aika neuvotteluun. Useimmissa pankeissa on myös live chat jossa voit keskustella asiakaspalvelijan kanssa. Myös pankkien puhelinpalvelut ovat nykyisin todella huippuluokkaa.

Toiminimi lainat ja luotot netistä

Internet on toinen varteenotettava vaihtoehto toiminimen lainalle. Kun verrataan netissä toimivien lainantarjoajien hintoja pankkien vastaaviin lainoihin niin netissä toimivien lainantarjoajien hinnat ovat lähes poikkeuksetta korkeammat. Miksi sitten netistä lainaaminen on nykyisin niin suosittua? Tähän vaikuttaa monta asiaa. Päällimmäisenä varmasti on lainan hakemisen nopeus ja helppous. Kun toiminimelle haetaan lainaa netistä niin voit hakea lainaa täysin tavallisena yksityishenkilönä.

Netissä haettavat lainat ovat todella nopeita, joskus tililläsi jopa vuorokauden kuluessa. Ennen netissä oli vain pieniä pikavippejä tarjoavia yrityksiä, nämä ovat kuitenkin jo kadonneet melkein kokonaan. Nykyisin netistä voidaan hakea nopeiden päätösten kanssa lainaa jopa 100 000€ asti. Tällainen summa riittää jo todella pitkälle toiminimen toiminnan rahoittamisessa. Nykyisin myös kustannukset ovat laskeneet. Netissä toimivat lainantarjoajat eivät kuitenkaan vielä ole päässeet pankissa tarjottavien lainojen tasolle. Yksi asia joka näissä netissä haettavissa lainoissa on myös vakuuksien ja takausten puuttuminen, lue lisää vaihtoehdoista tästä.

Tämä ei tietenkään koske jokaista lainantarjoajaa, mutta löytyy useita neyrtissä toimivia lainantarjoajia jotka tarjoavat lainaa toiminimi yrittäjälle määrättyyn summaan asti ilman vakuuksia ja takauksia. Netissä haettavien lainojen hinnat vaihtelevat todella paljon joten tarkan taustatutkimuksen tekeminen todellakin kannattaa.

Kun näitä lainoja vertaillaan niin kannattaa sivustoilta etsiä lainan todellinen vuosikorko, tämä on ainoa vertailukelpoinen asia jolla voit toiminimellesi löytää edullisimman lainan. Kun alat vertailemaan näitä lainoja niin tulet huomaamaan, että kaikissa sivuissa ei tätä todellista vuosikorkoa suoraan kerrota. Kaikissa sivustoissa on kuitenkin lainalaskuri.

Tämä on todella kätevä tapa laskea lainan kaikki kustannukset, koska lähes poikkeuksetta kun syötät lainan summan, yritysluoton koron ja laina-ajan niin laskuri näyttää korkosumman kokonaisuudessaan, kuluineen päivineen. Tällä tavalla alustava vertailu onnistuu todella helposti ja nopeasti. Kun olet tehnyt alustavan vertailun ja päätynyt muutamaan parhaaseen vaihtoehtoon niin sitten sinun tulee tehdä hakemus.

Muista aina varmistaa, että hakemuksen tekeminen ei sido sinua mihinkään. Tällä tavalla voit turvallisesti tehdä hakemuksen muutamaan eri paikkaan. Kun olet tehnyt hakemuksen niin tulet saamaan lainatarjouksen ja päätöksen onko hakemuksesi hyväksytty.

Kun saat tarjouksen niin siinä tulee näkymään kaikki kustannukset ja todellinen vuosikorko. Kun olet vastaanottanut lainatarjoukset niin tee vertailu ja vertaa niitä myös pankkien tarjoamiin vaihtoehtoihin.

Kun olet löytänyt sen parhaan vaihtoehdon niin olet valmis hyväksymään lainatarjouksen. Muista kun haet lainaa toiminimelle, että se on aina henkilökohtainen laina ja usein sinulla on takaajana joku sinun tuttu. Älä ota koskaan lainaa jota et voi maksaa takaisin. Ota mielummin liian pieni kuin liian suuri laina. Kysy aina neuvoa, lainasivustoilla ja pankeilla on neuvottelupalveluja jotka tulevat auttamaan sinua.

 

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ VASTAUS