Usein kysytyt kysymykset

Millainen yritys voi hakea yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea yritys tai yhteisö joka on rekisteröity suomessa, jolla on riittävä maksukyky ja jolla ei ole maksuhäiriöitä. Hakemuksen liitteeksi tarvitset yleensä vahvitetun tilinpäätöksen, kirjapitoajot, rahoitushankkeen kuvauksen sekä hallituksen päätöksen lainan hakemisesta. Lainahakemuksen voi yleensä tehdä yrityksen toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja.

 

Miten lainaa yhtiön perustamiseen?

Kun yksityishenkilö hakee lainaa yhtiön perustamiseen, valmiin yhtiön toimintaa tai kehittämistä varten, häneltä tullaan vaatimaan seuraavaa: 21 vuoden ikä ja että on täysivaltainen, pysyvä asuinpaikka suomessa, säännölliset tulot, henkilöllä ei saa olla maksuhäiriöitä. Kyseinen henkilö ei myöskään saa hallituksen jäsen yrityksessä jolla on maksuhäiriöitä.

Nettilainaa haettaessa on myös oltava sähköpostiosoite ja verkkopankkitunnukset. Uuden yrityksen perustamiseen haettavan lainan liitteiksi tarvitaan: liiketoimintasuunnitelma, rahoitussuunnitelma, viimeisin vahvistettu henkilökohtainen verotuspäätös sekä viimeisen kolmen kuukauden tiliotteet.

 

Miksi lainahakemusta ei hyväksytty?

Hakemusta ei yleensä tulla hyväksymään jos lainanhakijalla on maksuhäiriöitä. Tämä kuuluu osana vastuulliseen lainaamiseen. Yleensä kun haetaan lainaa niin luottoluokitus selvitetään, vaadittava luottoluokitus vaihtelee eri lainantarjoajien kesken. Jos yrityksellä tai hakijalla on muita lainoja ja edellisen lainan lyhennykset ovat olleet myöhässä niin se voi myös johtaa kielteiseen lainan myöntämispäätöksen.

 

Kuinka paljon lainaa voi saada?

Lainasummat vaihtelevat todella paljon. Kun lainaa haetaan pankista niin kattoa ei periaattessa ole, kattona on yrityksen varallisuus ja koko. Nettilainoissa katot ja minimit ovat aina kiinteät. Se, että onko yrityksesi kelpoinen kyseisen lainantarjoajan maksimilainaan on yrityksen koosta ja vakavaraisuudesta kiinni.

Pienimmät yrityslainat voivat olla 1000 – 2000 euroa. Netistä löytyvien yrityslainojen yläkatto on noin 50 000 Euroa. Nämä summat vaihtelevat todella paljon eri lainaa tarjoavien yritysten välillä. Tämä kaikki tulee selviämään kun teet kartoituksen eri lainantarjoajista.

 

Mihin yritykseni voi hakea lainaa?

Yritykset voivat yleensä hakea moniin eri tarkoituksiin. Suurimpina osa-alueina ovat liiketoimintaan liittyvät kone- laiteinvestoinnit, käyttöpääoman tarpeet, muut toiminnan aloittamis- ja laajennushankkeet. Lainaa voidaan tietenkin hakea myös yrityksen kehittämiseen. Yritys voi myös saada pienlainaa liikeideansa toteuttamiseen, tämä laina kuitenkin myönnetään vain kerran.

Lainaa voidaan hakea myös yrityksen perustamiseen. Tämä laina on tarkoitettu uuden yrityksen osakkaalle osakepääoman tai yhtiöpanoksen maksamiseen. Lainaa voidaan käyttää myös yhtiöpanoksen korottamiseen ensimmäisen kahden vuoden aikana. Perustamislaina on aina yrittäjän henkilökohtainen laina. Pk-yritykset voivat myös hakea ympäristölainaa joka on tarkoitettu ympäristön suojeluinvestointeihin, jotka kohdistuvat vesien tai ilmansuojeluun, energian talteenottoon tai jätehuoltoon.

 

Mikä on pienyritystakaus?

Pienyritystakaus on tarkoitettu perustettaville tai alle 50 henkilöä työllistäville pienyrityksille. Pienyritystakaus auttaa pk-yritystä lainan saannissa ja nopeuttaa päätösten tekemistä. Luottoa voidaan käyttää investointeihin, tuotekehitykseen ja käyttöpääoman rahoitukseen.

 

Voinko toimia yrityslainan sijoittajana?

Nykyisin yksityishenkilötkin voivat toimia yrityslainan rahoittajana. Tähän tarkoitukseen omistautuneita sivuja löytyy nykyisin netistä useampia. Myös yritykset voivat toimia eri sivustojen kautta yrityslainan sijoittajina.

 

Mitkä ovat yrityslainan sijoittaja edellytykset?

Yksityishenkilöltä vähintään 18-vuoden ikä sekä henkilötunnus. Yritykseltä tullaan vaatimaan Y-tunnus. Pankkitili (IBAN-muodossa) sekä yksityishenkilöltä verkkopankkitunnukset. Matkapuhelinennumero sekä sähköpostiosoite.

 

Onko yrityslainaan sijoittaminen turvallista?

Yrityslainaan sijoittaminen on nykyisin turvallista. Kannattaa kuitenkin aina lukea palvelua tarjoavan sivuston vakuudet turvallisuudesta.