Mistä pikalaina yritykselle?

0
1367
Pikavippi yritykselle

Tarvitsetko pikavippiä yritykselle, mahdollisimman nopeasti ja edullisesti?

Sanat pikavippi ja pikalaina ovat yleistyneet nykyaikaisilla lainamarkkinoilla. Ne tunnetaan myös nimillä pienlaina ja pikaluotto, ne ovat lyhytaikaisia vakuudettomia kulutusluottoja joiden suuruus on 50 ja 1000 euron välillä.

Hae pikalaina yrittäjälleTällaisten lainojen hakeminen tapahtuu useimmiten luotonantajan verkkosivuston välityksellä. Näiden esikuvina voidaan pitää Amerikkalaisia palkkapäivän lainoja (payday loans). Nämä ovat pieniä lainoja jotka myönnetään palkkatodistusta vastaan ja maksetaan palkkapäivänä. Pienlainatoiminnan historia Suomessa alkoi vuonna 2005. Vuonna 2012 pikalaina-alalla oli arviolta 80 lainoja myöntävää yritystä.

Tähän aikaan näiden lainojen korot olivat todella korkealla ja siksi vuonna 2013 säädettiin lakimuutos, tällä keinolla pikavipeille asetettiin korkokatto. Pienlainojen määrä laski tämän jälkeen huomattavasti.

Tämä johti usean alan yrityksen lopettamiseen. Nykyisin kaikkien pikavippejä tarjoavien uusien yritysten tulee olla rekisteröitynyt aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Tätä nykyä korkokatto takaa sen, että pikavippien todellinen vuosikorko saa olla enintään viitekorko + 50 prosenttiyksikköä.

Tämä on johtanut siihen, että usein samat yritykset jotka tarjoavat pikavippeja tarjoavat myös kulutusluottoja ja muita lainoja. Kun puhutaan pikavipeistä yrityksille niin markkinat ovat todella laajat koska melkein jokainen pikavippejä tarjoava yritys ottaa asiakkaaksi mielellään myös yrityksiä. Yritykset tunnetaan luotettavina lainanmaksajina ja asiakkaina.

Mihin yritykset voivat tarvita pikavippejä?

Yrityksillä, varsinkin pienyrityksillä, voi useinkin olla tarvetta pikavippeihin. Kun puhutaan pikavipeistä joiden määrä on maksimissaa 2 000 € niin valikoimat ja käyttökohteet voivat olla monenlaisia. Pienyrityksillä varsinkin alkuvaiheessa on aina tarvetta rahoitukseen ja hankintoihin.

Kyseessä voi olla kaluston tai laitteiden korjaus. Pikavippi on yritykselle yleensä vaihtoehto kun tarvitaan rahaa nopeasti ja ilman vakuuksia tai takauksia. Koska pikavippien korot ovat edelleen muita korkeammat niin useimmiten pikavippeihin päädytään kun rahan tarve on todella akuutti.

Mitä vaihtoehtoja yrityksellä on pikavipin ottamiseen?

PikavippivaihtoehdotKun yritys tarvitsee pikavipi niin netissä on useita yrityksiä jotka tarjoavat niitä. Yrityksen pitää kuitenkin näistä seuloa heille paras ehdokas. Tämä onnistuu Internetin avulla nykyisin kohtalaisen helposti. Kun puhutaan pelkästään yritykselle suunnatuista pikavipeistä niin otetaan esimerkiksi kaksi erilaista lainantarjoajaa ja vertaillaan mitä heillä on tarjolla.

Finrahoitus

FIN Yritysrahoitus OY:n lainan hakeminen onnistuu vaivattomasti verkkohakemuksella. Lainahakemus tulee siirtymään käsittelyyn heti kun vastuuhenkilöt ja takaajat hyväksyvät sopimusehdot ja lähettäneet allekirjoitetut lainahakemukset sekä siihen liittyvän takaussitoumuksen takaisin yritykselle.

Finrahoituksen lainahakemuksen käsittely on nopeaa. Lainapäätös tullaan antamaan yleensä jo saman päivän aikana. Finrahoitus sopii erityisesti yrityksille jotka ovat kohdanneet haasteita kassavirran vaihtelussa tai muissa yllättävissä taloudellisissa muutoksissa. Finrahoitus ei yleensä vaadi yrityksen tilinpäätöstä, liiketoimintasuunnitelmaa, lainan käyttötarkoituksen selvitystä tai muita liitteitä. He kuitenkin tarjoavat lainaa myös juuri perustetuille yrityksille joilla ei ole vielä laadittuna yhtään tilinpäätöstä.

He vaativat kuitenkin, että yrityksen vastuuhenkilön tulee olla lainan takaajana. Mitä vaatimuksia heillä sitten on yrittäjälle? Yrityksen on oltava rekisteröity kaupparekisteriin. Lainaa hakevalla yrityksellä ei saa olla rekisteröityjä masuhäiriöitä tai maksuviiveitä. Yrityksen on oltava aktiivinen toiminnassaan. He saattavat myös poikkeuksellisesti pyytää kopiot yrityksen 6 kuukauden ALV-ilmituksista verottajille tai muita asiakirjoja. Takaajalta vaaditaan virheetöntä luottohistoriaa. Heidän on ilmoitettava lainaa haettaessa kaikki häntä koskevat tiedot (tulot, lainat, asumismuoto, jne.)

Lainan hakeminen heiltä on todella yksinkeirtainen on todella yksinkertainen prosessi. Yrityksen tulee valita navigointipalkista ”lainahakemus” ja täyttää lainahakemus. Kun Finrahoitus hyväksyy lainan niin yritys saa lainasopimuksen sekä sopimusehdot. Yritys palauttaa sopimuksen Finrahoitukselle allekirjoituksineen. Tämän jälkeen lainasumma tullaan maksamaan yrityksen tilille.

Jos heiltä valitaan lainan summaksi 2000 euroa ja maksuajaksi 1 vuosi niin laskuri antaa kuukausieräksi 220 €/kk. Tässä kohtaa kuitenkin myös ilmoitetaan, että kuukausierä on vain suuntaa antava. Tarkat eräpäivät ja kuukausimaksut kerrotaan vasta lainasopimusten yhteydessä. He myös ilmoittavat, että lainan todellinen vuosikorko vaihtelee lainasumman ja –ajan mukaan. Sivuiltaan he kertovat löytyvän esimerkkilainojen todelliset vuosikorot.

Kaikki osapuolet huomioon ottaen sivusto näyttää hyvin tehdyltä ja kaikestä myös huokuu ammattimaisuus. Maksimi lainan määrä on 5000 euroa ja pisin mahdollinen maksuaika on 2 vuotta.

Suomilimiitti on halpa vippi firmallesi

Suomilimiitti on sivusto, joka sanoo tuovansa joustavuutta huomiseen. Suomilimiitti tarjoaa yrityksille kätevän ratkaisun toistuviin rahoitustarpeisiin, sitä kautta saat yrityslainaa heti tilille. Suomilimiitti on joustava tililuotto joka antaa yritykselle vapaaseen käyttöön 2000 euron luottorajan ilman monimutkaisten hakemusten tekemistä tai erilaisia piilokustannuksia. Tililuottoa voidaan käyttää juuri silloin kun se on tarpeen ja sen nostaminen onnistuu helposti netin kautta. He kertovat, että heidän palvelunsa ei sisällä vuosimaksuja tai muita kiinteitä kustannuksia. He sanovat, että yritys maksaa vain luoton käytöstä.

Millaiset ovat Suomilimiitin lainaehdot? Suomilimiitti luotto voidaan myöntää 21 – 70 vuotiaalle, raha-asiansa hyvin hoitaneelle ja luottokelpoiselle Suomen kansalaiselle, jolla on toimiva julkinen matkapuhelinliittymä ja osoite sekä asuinpaikka Suomessa.

Hakijan luottotiedot tullaan tarkistamaan Bisnode Finland Oy:ltä ja henkilötiedot väesttietojärjestelmästä. Luotontarjoaja sanoo myös omaavansa oikeuden hylätä lainahakemuksen ilmoittamatta syytä. Suomilimiitti voi myös vaatia kopion palkkatodistuksesta tai tiliotteesta. Kun haetaan lainaa Suomilimiitiltä niin annetaat lupa kerätä ja käsitellä muilta lainanantajilta tietoja.

Suomilimiitti luovuttaa näitä tietoja myös Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämään kyselyjärjestelmään kuuluville muille luotonantajille. Heillä on sivullaan linkki listään jossa kaikki nämä yritykset kerrotaan. Luottosopimus syntyy kun lainaa hakeva yritys toimittaa vahvistamansa luottosopimuksen Suomilimiitille.

Sopimus on voimassa toistaiseksi. Hakemuksessa pitää antaa pankkitilinumero jolle tapahtuvat nostot suoritetaan. Sopimuksessa annetaan myös matkapuhelinnumero jolla nostoja voidaan suorittaa. Yksittäisen noston raja on 10 euroa ja jokaisesta nostosta peritään 15 % nostoprovisio. Jos maksuja ei suoriteta niin Suomilimiitti voi estää uusien nostojen suorittamisen.

Luottoraja tullaan aina määräämään aina Suomilimiitin ja yrityksen välisellä sopimuksella. Maksimi on kuitenkin 2000 euroa. Heidän tililuotossa ei ole kiinteää vuosi- tai kuukausimaksua. Jos kyseessä on uusi asiakas niin ensimmäisestä nostosta ei tulla perimään mitään provisiota kun summa on maksimissaan 1000 euroa. Lainan maksu tapahtuu kuukausittain, minimilyhennyksenä heillä on 12.5% sen hetkisestä saldosta.

Minimi vähennys on kuitenkin 50 euroa ja maksimissaan 250 euroa. Erääntyneelle osamaksusaldolle luotonsaaja on velvollinen maksamaan luottosopimuksen mukaisesti 8,9 % kuukausikoron, joka vastaa 106,8 % nimellistä vuosikorkoa. Korotonta maksuaikaa he sanovat tarjoavansa enintään 45 päivää.

 

Todellinen vuosikorko.

Kun puhutaan todellisesta vuosikorosta, niin se tulee muodostumaan nostoprovisiosta ja luottokorosta. Jos otetaan esimerkiksi 800 euron laina 12 kuukauden ajalle niin kuluttasuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 163.98%.

Kuten voimme huomata tämäkään ei ole se kaikkein edullisin vaihtoehto.

Netistä löytyy tämän lisäksi useita muitakin pikavippien tarjoajia. Tarjottavat lainamäärät vaihtelevat lainantarjoajasta toiseen kohtalaisen paljon. Erilaiset lainantarjoajat tarkoittaa myls useita erilaisia lainaehtoja.

 

Yhteenveto pikavipeistä yrityksille

Pikavippi on nopea keino saada rahaa yrityksen käyttöön. On kuitenkin otettava huomioon mikä on yrityksen kannalta tärkeintä, onko rahan saaminen todella nopeasti se kaikkein tärkein asia vai onko yrityksellä aikaa odottaa edullisempaa lainaa?

Me emme todellakaan sano, että pikavipin ottaminen yritykselle ei olisi varteenotettava vaihtoehto, se on vain kohtalaisen kallis vaihtoehto. Kuitenkin näiden pikavippien joukosta löytyy kuitenkin myös kohtuullisia tarjouksia, ne pitää vain löytää ja seuloa todella tarkasti. Selvitä ensimmäiseksi rahan tarve yrityksellesi. Kun sinulla on tämä selvillä niin voit aloittaa seulomisen.

Kerää luettelo niistä pikavippejä tarjoavista yrityksistä jotka tarjoavat sinun yrityksesi tarvitsemaa lainasummaa. Ota listaan mukaan jokainen pikavippiyritys joka kyseistä summaa tarjoaa. Seuraavaksi sinun pitää päättää maksuaika joka on sinun yrityksellesi sopiva.

Tarkista myös minkälaisia vakuuksia ja takauksia lainantarjoaja vaatii ja valitse niistä parhaat. Yhdistä listat jolloin sinulla listä pikavippiyrityksistä jotka tarjoavat sinun yritykselle sopivaa lainasummaa ja yritykselle sopivaa takaisinmaksuaikaa.

Tarkista näyttävätkö sivustot suoraan todellisen vuosikoron vai pitääkö sen selvittämiseksi tehdä laskelma. Jos todellinen vuosikorko näytetään niin valitse muutama korkein ja poista ne listasta.Tässä kohtaa listasi on jo pienentynyt jonkin verran ja voit alkaa tekemään tarkempaa seulaa. Sanotaan vaikka, että sinulla on esimerkiksi 5 sivustoa jotka haluat vertailla ja ota esille näiden sivustojen lainalaskurit. Laita laskuriin lainasumma ja maksuaika. Tee lainalaskelma ja tarkasta mikä tulee lainan kokonaissummaksi.

Kun olet tehnyt lainalaskelman niin voit lähettää hakemuksen klikkaamalla hae lainaa. Sen jälkeen sinun pitää antaa lainanhakijan tiedot, lainasumma, maksuaika ja vastaavat tiedot. Sen jälkeen sinun pitää vain painaa Hae lainaa painiketta. Kun olet tehnyt lainahakemukset niin sinun pitää vain odottaa lainatarjousta.

Useimmat pikavippiyritykset pystyvät toimittamaan tarjouksen yrityksellesi jo sama päivän aikana. Kun saat lainatarjoukset niin silloin sinulla on edessä kaikkein tärkein tehtävä. Lue KAIKKI lainatarjoukset tarkasti läpi. Tutki kaikki ehdot ja kulut. Tutki jokainen pienikin yksityiskohta sekä varsinkin kaikki pienellä kirjoitetut kohdat.

Kun olet valinnut sen vaihtoehdon joka sinun yrityksellesi on paras niin sinun pitää vain allekirjoittaa ja liittää mukaan kaikki liitteet ja lähettää tarjous lainantarjoajalla. Yleensä rahat ovat yrityksen antamalla tilillä jo vuorokauden kuluessa.

UKK/Usein Kysyttyä

  1. Milloin lainaa voi hakea? Lainahakemuksen voi tehdä netissä milloin tahansa. Yleensä vastaanotetut hakemukset käsitellään välittömästi kyseisen palvelun aukioloaikana.
  2. Kuinka kauan lainahakemuksen käsittely kestää? Useimmissa pikavippejä tarjoavassa yrityksessä lainapäätös lähetetään muutaman minuutin kuluessa hakemuksen saapumisesta. Tässä poikkeuksena voivat olla yöaikaan tai viikonloppuna lähetety hakemukset.
  3. Kuinka nopeasti rahat ovat yrityksen tilillä? Rahat ovat useimmissa pikavippityrityksessä usein tilillä jo minuuttien kuluessa kun allekirjoitettu hakemus on palautettu lainantarjoajalle.
  4. Mikä on todellinen vuosikorko? Todellinen vuosikorko on luoton tunnusluku, jonka tarkoitus on helpottaa eri luottovaihtoehtojen korkojen vertailua. Se kuvaa aina todellista vuotuista korkoprosenttia, jonka luotosta perityt korot ja maksut aiheuttavat.

EU-direktiivi 98/7/EY ja kuluttajansuojalain 7 luvun 6 § edellyttää todellisen vuosikoron ilmoittamista aina lainailmoituksissa. Tunnusluvun etu kuluttajalle on siinä, että se huomioi luottoon liittyvät palkkiot, korot sekä lyhennysaikataulun.

Tällä tavalla saadaan realistinen käsitys lainan kokonaissummasta. Erityisesti euromääräisesti pienissä luotoissa pieneltä tuntuvat maksut maksuerien yhteydessä voivat nostaa luoton kustannuksen eli todellisen vuotuisen korkoprosentin huomattavasti korkeammaksi kuin mitä luoton nimellinen korkoprosentti antaisi syyn olettaa.

 

Ennen pikavippiyritysten liiketoimintaa pidettiin suurena huijauksena eikä todellakaan sopivana lainamuotona. Nykyisin kun pikavippien korot ovat jo laskeneet jonkin verran niin niitä aletaan pitämään todellisina luottoina.

Viisi vuotta sitten ei ollut edes mahdollista ajatella, että yritykset ottaisivat pikavippejä, tämä on kuitenkin muuttumassa. Parhaat pikavippivippiyritykset ovat varteenotettavia kilpailijoita rahoituslaitoksille, erityisesti nopeutensa ansiosta.

Nämä pikavippejä tarjoavat yritykset ovat laajentaneet myös toimintaansa kulutusluottoihin, joustoluottoihin sekä moniin muihin lainamuotoihin. Kun otetaan kaikki asiat huomioon niin jos yrityksellä on tarve saada pientä rahoitusta nopeasti niin pikavippi voi nykyisin olla hyvä vaihtoehto.

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ VASTAUS